Doprava na vídeňské letiště
Ahoj, 3.10. odlétáme v 6:00 z Vídně a začínám pátrat po dopravě z Brna, tak bych se ráda zeptala na zkušenosti.
Váhám, jestli zvolit Gepard Express s odjezdem 2:15 nebo Flixbus v 2:00. Měli jste s některým spojem větší potíže?
Děkuji
Vzal bych Geparda ve 2:15 - je to vlak, co začínám v Brně. Minimální riziko zpoždění. Sám pravidelně využívám na ranní odlety :). Nikdy nebyl problém. Jestli máte kredit u Regiojetu můžete koupit i tam.
Flixbusu moc nevěřím a nestavěl bych na něm začátek dovolený...
Děkuju 😊 narazila jsem na několik šílených recenzí na Geparda (jasně, má je každá společnost), tak jsem znejistila. No a do Flixbusu se mi nechtělo, vyhýbám se mu zatím 🙈 Jedeme a letíme takhle poprvé.
Já jezdím takto brzo na vídeňské letiště často. Dřív hlavně tím vlakem, ale 2x se mi stalo, že se stala nějaká porucha - 1x takto ráno při cestě z Brna (do cca 40-50min dojely autobusy, takže jsme dorazili se zpožděním, ale daly se ranní lety stihnout), podruhé už to taková sláva nebyla (když jsme jeli z Vídně, tak vlak nedojel a čekali jsme asi 4h na náhradní dopravu). Takže nyní spíš používám ten Flixbus, protože začíná v Brně, takže by se max muselo stát něco po cestě (ale to se může i vlaku).
Přímý vlak z Brna na letiště do Vídně končí, nádraží pro něj nemá místo
Audit napsal(a):Přímý vlak z Brna na letiště do Vídně končí, nádraží pro něj nemá místo
Zdroj: https://www.idnes.cz/brno/zpravy....seznam.cz
O zvažovaném rušení Gepardu jsem slyšel v rádiu v úterý ráno. Tam to ovšem bylo podáno tak, že důvodem je vedení města Brno, které zvažuje, že svou finanční podporu přesměruje jinam.
V onom psaném článku se jeví, že důvod je časové okno nedodané rakouskou stranou.
Jasně že do toho nevidím, ale že by mezi druhou a pátou ranní hodinou nebylo okno pro jeden vlak? To se mi moc nezdá. Ty jejich S-bahny jezdí až cca od půl páté, tak co tam teda blokuje ten čas?
Neochota rakouského personálu otevírat Flughafen Bahnhof jen kvůli nějakému poloprázdnému spoji z divokého Brünn, co ani neumí najít na mapě?
A neni nahodou Wien Flughafen Bahnhof otevrene non-stop, stejne jako security check na VIE??
Tim "divokym" jsi myslel pouze Brünn Hauptbahnhof neboli "rola", pred kterou stavi "šmirgl", je tam zivo a obcas i poradne divoko? Snad ne probuh cely „štadtl“ ...
Nasi mili Videnane severni mesto Brünn jiste i na mape najdou, nebot se po nem jmenuje velmi dlouha Brünner Straße vedouci od Dunaje pres Floridsdorf az tesne pred Wolkersdorf im Weinviertel. Uctyhodnych 15 km.
Dotovaný spoj ve 2 ráno pro pár tisíc lidí měsíčně? A ještě docela napálený.Tam funguje normálně veřejná doprava, kterou každý může využít ke svému letu a nemusí tam tvrdnout od 4 hodin ráno.
K tomu tvrdnutí na letišti od 4 hodin : záleží na času odletu... Využil jsem ten vlak jen jednou. V ~4:10 jsem byl na VIE nádraží, odlet byl v 5:45. Ideální, stihl jsem i rychlou snídani v salonku. Za mě spokojenost a zrušení vlaku je škoda.
Za mě na první vlnu odletů kolem šestý to bylo ideální spojení. Rychlý check-in, snídaně a šup do letadla
Přesně tak na odlety kolem 6 ráno super, využito několikrát, teď už zase zbydou jen ty debilní dodávky 😞
No já tam jela několikrát z Prahy, busem i vlakem a bylo to vždy levnější než ten Gepard z Brna.
Jo přes den, když se koupí dostatečně dopředu, je standardní vlak levnější. Ale takhle ráno za mě to bylo cajk
Sue Ellen Ewing napsal(a):No já tam jela několikrát z Prahy, busem i vlakem a bylo to vždy levnější než ten Gepard z Brna.
Kolik vlaků / busů z Prahy tam tak jezdí na odlety před 6 ráno? Cena není jediný parametr...
25 z 26 autobusů, které každý den jezdí na trase Brno – Letiště Vídeň (VIE), jezdí přímo, takže je poměrně snadné najít spoj bez přestupu - https://12go.tp.st/PQNZafjg
Vážení cestující, s účinností od 1.8.2025 dochází ke změně provozovatele spojů společnosti Gepard Express - bus, s.r.o., nově bude provozovatelem společnost RegioJet. Veškeré informace ohledně spojů, storna Vašich jízdenek , jízdních řádů, či dalších dotazů Vám nyní poskytne přímo nový dopravce:
📞 Telefon: 222 222 221
📧 E-mail: info@regiojet.cz
🌐 Web: www.regiojet.cz
Tohle mi před pár minutami přistálo v mailu.
Zaplacenou jízdenku od GE na mém Gep. účtu už samozř. nevidím, na mém účtu RJ taky ne - zatím. Jízdenka až na začátek září ale. Tak snad do té doby se objeví.
Škoda jich :(. Rád sem je z Brna využíval... Uvidíme jak dlouho přežije jejich jízdní řád...
Tu změnu už Albert Fikáček avizoval min. před týdnem na svém soukromém FB, ale bez podrobností. Až jsem se divil, že to má zapotřebí takhle divně utajovat.
Jezdil jsem s nimi v nouzi, protože ceny úplně nízké neměli a s výjimkou těch nejmenších vozidel to ani komfortem nebylo žádné terno. Snad bude aspoň prodej stát za to a úzkokolejku vykopou z hrobu...